Fuengi, here I come

as we all said; "We will be back!" det kommer att hända, det är inget som bara är sagt. dock har jag redan varit och hälsat på en gång tidigare i sommar. men nu verkar det bära av till funkan åter igen. Det ska bli riktigt trevligt faktiskt. Lite minireunion också. Festligt värre!
Det är ifs heartbreaking att se alla dessa hemska priser på flygbiljetterna ner till malaga. men, när man nu har hittat biljetter tur och retur för under 2000 kr så är det ju bara att slå till. så, funkan here i come!

på spotify hör vi fortfarande spellistan "Partybar" spelas. Det är underbart och minnesväckande. vilka tider det var. Vi längtar tillbaka.

dags o boka biljetterna snart och slänga ner allt pick o pack o dra ner på en liten semester ner till funkan. jäklar vad svensk jag ska vara, jag ska fan bada o sola om vädret tillåter ! Helt sjukt gött ska jag ha det.
Hilda, boka biljetterna, snart blir det quasi-öga i funkan!

sköt om er.

PUSS
L


besök överallt

nu har ni väntat alldeles för länge på en grym update som denna. helt underbart va galet livet kan vara ibland.
vi börjar i huvudstaden, stockholm:

min visit i stockholm var kort men oförglömlig.
lite kortförklarat så kan man väl säga att helgen i huvudstaden innehöll blandade känslor. vilket inkluderade alkohol, ved, eld, slag i huvudet, stenar, ved, sparris o tortellini och bråk. spya?
lördagen ute på nicoles land var galen. men helt galet bra! vilken hysteri. men något har vi ju dragit lärdom av från denna incident: gå aldrig och hämta ved då det är mörkt och det regnar och speciellt inte då du är vid onyktert tillstånd. Och speciellt inte om du slängde dina linser en vecka för tidigt och skelar trots att du har glasögonen på dig. Det kan gå riktigt illa om du inte är försiktig.
sedan har vi ju i och för sig lärt oss att inte släppa iväg snuttan för sig själv efter en sådan här incident. jack i huvudet, blod över allt, allvarliga hjärnskakningar som i sin tur leder till men för livet; ärr.
haha, jaja. kul var det i alla fall och vi alla kommer minnas det med någon viss glädje ändå.

det kan ju inte bli bättre då man är två örebroare, två västkustare, två stockholmare och en skåning. eller hur var det, var vi sju stycken, eller var tog den sjunde vägen nicole? :)

______________________________________

vi fortsätter med helgen som har varit, helgen som ännu inte är avslutad.
vår alldeles egna funkan-norrman kom ner till kalla göteborg för lite uteliv och minireunion. det var kul att se honom, dessutom träffade jag ju fler spanien människor som var glada i hatten, hemma hos jesper :) grattis jesper, nu är du gammal gubbe ^^ njae, men du borde ta körkortet nu. lite jobbigt borde de väl kännas med tanke på att jag fick det före dig ;P jag som är två år yngre :)

mycket spanien den senaste veckan. men vi gillar det.

örebro på tisdag/onsdag för att se blåvitt slå örebro på bortaplan? lite kul o komma tll örebro o se hur snuttan mår efter crashen och dessutom hälsa på hilda, lite planering inför spain behövs hörru! im not made of money!

PUSS

L


på besök i sthlm

sitter hemma hos janne nu med nicole och koppen. som vanligt är vi oerhört sega och vet inte riktigt vad vi ska hitta på. bowling, cykeltur, promenad med hunden, sola, shoppa eller äta, inget passar. äta brukar vi ju göra när vi ses. igår proppade vi i oss massa middagsmat och glass o gottgott plus såg på film. alla somnade förutom janne som hade sett filmen ett antal gånger.
men. nu har vi bestämt oss för att vi tar bussen om en och en halv timme in till stan för o möta upp hilda och snuttan och sedan ta oss ut till åkersberga där nicole har sitt sommarställe. ska bli gött.

spanien-reunion var det ja. ikväll blir det partajj, eller? vi får se.

dålig blogguppdatering denna helg, men ni får vänta er en mycket bättre update på måndag :)

PUSS
L

drömmar är för bra för att vara sanna

"Jag stod och diskuterade miljardhuset med mäklaren medan min rika man, han den dära som man egentligen inte visste något om, han som bara var med, som varken var intresserad av huset eller läget. Det var ju trots allt mitt hus, mina pengar som skulle spenderas på något stort. Det var perfekt. Helt underbart. Stranden kunde man se utan problem, man kunde till och med skymta några stråk av strandpromenaden där folk åkte i bar överkropp i sina rollerblades eller promenerade med sina hundar.
Detta var drömhuset, det kunde inte bli bättre. Jag slår till tänkte jag. Det är här jag vill bo och ingen annan stans. Köpt."

- Det värsta var att det verkligen var drömhuset i en dröm. Det är något lömskt med Spanien. Fuengirola har helt tagit över mig och slukat mig på bara några månader. Det är som ett beroende, du vill bara ha mer och mer. Lite som en god chupito. Lägg märke till god. Men, om någon kan tolka drömmar, vad betyder detta?
Attsingen att det bara var en dröm. Jag hade ju verkligen inte bangat ett miljardhus på solkusten. You just have to love it.

Tengo que volver. Necesito que volver. Todos necesitamos que volver, pronto!

Ni som läser den här bloggen från Spanien kan väl snälla droppa lite mejl till mig om hur det är och om de finns några nya folk som bloggar från kusten!     [email protected]

Simma lugnt.

PUSS
L

Samtal från Spanien

här försöker man desperat leva i vardagen och inte tänka på Spanien ett dugg. Visst går det bra. Nej, inte alls. Tyvärr. Dock vill jag ju inte glömma. Jag vill ju bara bli ihåg kommen alla de bra sakerna och de mindre bra sakerna som något som var det bästa i mitt arton år långa liv.

Fick ett mycket glatt samtal idag av min kära bror Zeus som, mitt under samtalet, satt på ett tåg på väg till Valencia för att besöka en skola. Jo, anledningen till att jag fick detta samtal från Spaniens kust var för att min kära Zeus såg på filmen Mamma Mia och insåg att han bara var tvungen att ringa mig då han sett klart det. Hur gullig kan man vara? :) Sånn söt bror man har.
Nu får vi bara hoppas på att han väljer rätt skola. Madrid eller Valencia, vilket blir det? Stay close for updates!
All lycka till dig. Miss you bro.

Och nu längtar jag bara efter den lilla mini-reunion som kommer att infalla i helgen i Stockholm. Det ska bli riktigt härligt att komma bort plus att få träffa alla Svensk/Spanska vänner! Tråkigt dock att inte alla kan komma och vara med och uppleva detta. Men för er som är lite ledsna och nere nu för detta så kan jag ju påminna er om att våran Spansk/Colombianska vän med krull på huvudet ska ha lite reunion i den lilla staden Alingsås i början av october. Feel free to come! (Säger jag som inte ens hostar detta partaj?!)

Spanien i mitt hjärta säger jag bara. Jag är så stört avundsjuk på de som är där nu och bara har kul och spenderar alla sina pengar på goda drinkar om kvällen och hela dagen på playan.
Gäststudenter - njut av den tid ni har i Spanien, det kommer bli en av era bästa tider någonsin som ni kan komma ihåg och berätta för era vänner, barn och barnbarn osv. Bara gilla det. Det är underbart. Åk inte hem för att ni har hemlängtan, låt era folks komma till er. De kommer inte ångra sig en sekund för att de skickade ner er till detta mini-Skandinaviska/Spanska ställe. Every little thing is gonna be alright. Ge det en chans!

Dags att följa de svenska tiderna, nattetid här i Sverige nu. Dock är det tid att gå ut nu i Spanien. Damn, I miss it. Men vi bara total älskar Donneronsdagar!

Take care.

PUSS
L

I'm Yours

Sverige leder med 0-1 efter att Mellberg hade rätt timing med huvudet. Till och med Zlatan har visat framfötterna idag. Kanske kan sluta finfint för Sverige ikväll trots att Ungerns mussepiggspelare är ganska tuffa på skott och kontroll. Andra halvlek får visa vem som tar hem vinsten!
(Far är lite sur över hur Lars har valt sina spelare. Min kära far påstår att Elmander är en telefonstolpe till spelare. Visst, killen har känsla för det hela, men inte tillräckligt och verkligen inte tillräckligt enligt min far. Så rolig min kära pappa kan vara. Ni som har träffat honom vet ju hur kul han är på en skala!)

Som ni vet så har jag väldigt svårt för att inte koppla min vardag här hemma i Sverige till vardagen i Spanien. Det som väckte mest minnen idag tror jag var "I'm yours" med Jason Mraz. Visst, jag vet att den är en aningens uttjatad nu efter flera års lyssnande på denna sommarhit. Men minnena den väckte fick en att fälla en liten tår för våra underbara dagar tillsammans i Spanien. Det starkaste minnet jag kommer ihåg är "baren inne på Foreplay". Precis dagen innan Hilda och några andra skulle åka hem. Och vi, alla Svenskar stod och storlipade av både glädje och sorg. Glädjen mest för den tid vi spenderat tillsammans och sorgen för att vi alla snart skulle lämna.

Janne; vid denna tid om en vecka så är det minireunion och nostalgitripp till Nicoles stuga. Alla tiders. Que bueno !

Nu ska jag se på andra halvlek, äta lite godis och må bra efter vinsten för Sverige ikväll. Vi älskar Kim Källström.

Sköt om er.

PUSS
L

Spanska nostalgikänslor

Jag kommer verkligen inte från dessa Spanien-nostalgi-känslor varje gång jag stöter på ett spanskt ord eller en spansk vän så som Skalsky eller Oscar Martinez. Det är helt otroligt men sant. Nu går jag och Skalsky på samma skola, igen. Eller, för att rätta saker och ting så bytte faktiskt Skalsky till min kära skola; Donnergymnasiet. Som vi tycker om så!
Och häromdagen var jag och fikade med lite Donnermänniskor plus lite Spanienmänniskor som Jesper och Oscar. Självklart skulle Oscar vara oerhört enivs med att berätta att han inom några timmar skulle bege sig till ett plan för att ta sig ner till solkusten och steka i Funkan under en vecka. Blir man avundsjuk eller blir man avundsjuk? Man sitter ju hemma i tråkiga Sverige och fryser häcken av sig med vantar, halsduk och dunväst och bara tänker på att man skulle kunna ha det så där solvarmt och bikini på stranden och bara bränna sönder sig så mycket att man inte kan sova på natten.
Tanken på att Oscar, och alla andra nya gäststudenter, som sitter nere i Spanien nu och inte ens behöver fundera på var de ska gå ut är bara hemsk. Är man i Göteborg så måste man planera minst en dag innan var man ska gå om man ens ska gå ut. Utelivet i Göteborg är inte jämförbart med Spaniens. Jag saknar det. Jag saknar vännerna. Jag saknar värmen. Jag saknar Spanien.

Jag får pigga upp fredagskvällen med lite nostalgiska låtar från Funkan 2008/2009:

Sex On Fire
Show me love
I know you want me (Calle Ocho) Den som är mest spanska av låtarna
Infinity
Summer of 69

Och självklart vår alldeles egna:
Mr. Brightside
I'm coming out of my cage
And I've been doing just fine
Gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss
Now I'm falling asleep
And she's calling a cab
While he's having a smoke
And she's taking a drag
Now they're going to bed
And my stomach is sick
And it's all in my head
But she's touching his-chest
Now, he takes off her dress
Now, letting me go

And I just can't look its killing me
And taking control
Jealousy, turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibis
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
'Cause I'm Mr Brightside

Väcker det minnen? Det gör det för mig i alla fall.

Simma lugnt!

PUSS
L


att ett år går så fort

Idag var det precis ett år sedan jag o min syster amanda träffades på Camino Coin 11 i lägenhet 3-5. Helt otroligt vilken pirrig känsla det var att få träffa en helt främmande person som kunde lika lite spanska som jag och som hade lika höga förväntningar som jag. Att komma till lägenheten sist var lite konstigt. Sitta i bilen med en då väldigt främmande familj som man skulle spendera nio månader med. Inte ett ord spanska från mig.
Väl framme ser jag hur hon står i en dörr till ett rum och skiner upp som en solstråle. Syster yster, syster i jeans. Trots att du anlände först av oss till lägenheten så tog du det sämsta rummet med sämsta sängen. Tack för att jag fick det bästa rummet!
Amanda Wadström, jag saknar dig något otroligt och önskar bara att vi bodde tillsammans nu så jag kan gå och väcka dig på morgonen till din marknadsföring med Torulf. Klaga på att det är vatten på hela golvet i badrummet då du har duschat. Klaga lite till för att det ligger tops i hela handfatet. Eller bara åka hem på lunchen, bädda ner oss i varsin soffa, dra ner persiennerna och sätta på en riktigt bra film som Mamma Mia eller Alfie. Och sedan bara höra kanelbullens tjat efter tuggummi eller godis. Jag saknar den tiden. Låt den känslan och upplevelsen leva kvar i våra hjärtan tills vi blir gamla och ihopkrympta då vi knappt kan minnas vad vi heter längre.
Syster. Jag älskar dig något enormt. <3

RSS 2.0